IPLAY URBAN INAUGURA UN NOU PARC A SAN PEDRO, DEUSTO

Enlace al artículo completo de Ajuntament Impulsa aquí

El passat 2 de setembre l'Ajuntament de Bilbao va inaugurar parcialment la plaça de San Pedro a Deusto, regeneració en què iPlay Urban Design ha participat activament. Aquest treball encara no s'ha donat per finalitzat fins a completar el calendari de trasplantament d'arbres, que es plantaran entre desembre i gener.

Les obres d'aquesta plaça han consistit en la seva remodelació, en què s'ha habilitat una zona de jocs infantils coberta de 550 metres quadrats, una zona de jocs biosaludables de 250 metres quadrats i una zona estancial enjardinada de 830 metres quadrats, a més de comptar amb la instal·lació de nou mobiliari urbà.

Seguint amb la línia de treball habitual de iPlay Urban Design, dins de la varietat de jocs que ofereix l'àrea infantil, es poden trobar elements inclusius que ofereixen accessibilitat universal.

Un dels jocs inclusius instal·lats és una estructura de disseny, un tipus de joc artístic dissenyat perquè els nens i les nenes puguin interactuar amb ell de forma visual, tàctil, sensorial o en moviment. A més d'oferir una gran varietat de zones per al joc, també són perfectes per al descans i la relaxació, fins i tot perquè els nens puguin socialitzar entre ells. L'estructura de disseny consta de 4 bases piramidals per les quals poder escalar, les quals estan unides entre si amb diferents cordes i hamaques. Aquest joc redefineix el que ha de ser un parc infantil, ja que combina forma i funció per transformar qualsevol espai. Es diu "escultura de joc" -art interactiu dissenyat per poder jugar a ell- que proporciona experiències de joc totalment diferents a les que trobem en una estructura de joc tradicional. Incorpora una experiència de joc única amb l'atractiu de el disseny escultural, que dóna a un espai urbà un fort impacte visual.

Un altre dels jocs dels que els més petits poden gaudir a San Pedro és un balancí puja-baixa inclusiu. A diferència dels balancins tradicionals, on només juguen 2 nens, aquí molts nens poden participar alhora - de peu, asseguts, estirats, o passar l'estona en el cilindre central mentre que els seus amics els fan pujar i baixar. Aquest cilindre ha estat especialment dissenyat perquè els nens amb diferents tipus de capacitats puguin jugar junts. Aquest puja-baixa fomenta la socialització i la cooperació entre els nens que aprenen a treballar junts per pujar i baixar. Aquest balancí és un lloc on els nens es troben i es relacionen mitjançant el joc d'una manera natural.

L'últim dels elements de joc instal·lats en aquest parc és un carrusel inclusiu, un element giratori amb sis costats angulats que proporciona una sensació única i una experiència físicament activa: enfilar-se, girar, fer equilibris, penjar... Disposa de seients especialment dissenyats per a nens i nenes amb mobilitat reduïda, ja que estan inclinats cap a dins i amb ranures especials per un arnès, el que permet que puguin divertir i socialitzar amb persones de diferents capacitats. Té espai per a 10 persones, fomentant així la cooperació i la socialització.

Pel que fa a la zona de jocs biosaludables, les estacions instal·lades són les següents:

Chest: és un aparell d'empenta vertical, utilitzant el seu propi pes com a resistència a l'entrenament. Aquesta estació millora la fortalesa del seu tors, la part frontal de les espatlles i els seus tríceps.

Cross: permet de forma còmoda desenvolupar els músculs de cames i maluc, millorant la resistència cardiovascular, gràcies al fet que proporciona un moviment tan natural com al córrer.

Cycle: millora la força del seu maluc i el tors, mentre augmenta la seva resistència cardiovascular.

Doble Air Walker: augmenta la resistència cardiovascular.

Descubrir el mundo jugando

Descubrir el mundo como un niño

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para optimizar tu navegación, adaptarse a tus preferencias y realizar labores analíticas. Al continuar con la navegación, consideramos que aceptas su uso. Política de Cookies